Harmony V debut på dressyrbanan

Nu var det bara en programridning men GP domaren Britt Hammar stod för en bra och konstruktiv bedömning. Jag valde att rida LB:2 då jag tycker att det känns naturligt att rida 60 m bana direkt på Harmony. Hon har ju verkligen inga problem att räcka till och hon har nu fått så fin bjudning. Hon kändes fantastiskt fin på framridningen (som bilderna är ifrån). Hon är så otroligt ridbar och mjuk, bara man är mjuk mot henne. Vi hade egentligen tränat på tok för lite för premiären men jag ville ändå genomföra detta som ”avslutning” för oss av höstens dressyrträning. Harmony blev ganska nervös inne på banan men skötte sig otroligt bra. Jag ville att hon skulle få en riktigt positiv upplevelse och satte ingen press alls på henne. Det gjorde att jag kanske var lite väl försiktig och avvaktande i min ridning för att få de allra högsta poängen. Britt tyckte att jag absolut kunde rama in henne lite till. I övrigt fick Harmony idel lovord av Britt och hon ansåg faktiskt att detta var min absolut finaste häst (hon har ju dömt de andra vuxna hästarna) med enorm potential. Jag fick möjlighet att göra om flera delar med Britts hjälp efteråt som träning och då var nästan alla delar 8-mässiga. Britt såg inga hinder för att hon skulle gå precis hela vägen och hon har ju sett väldigt många hästar. Vi slutade på 65% i premiären i LB:2 med en felfattning och lite ”unghäst-vingel” men jag var extremt nöjd med Harmony. Nu vet jag att det absolut finns möjligheter för en dressyrkarriär med henne om hoppkarriären skulle fallera. Nu kommer hon att spendera vintern hos en fodervärd som kommer att satsa betydligt mer på hoppningen så det ska bli väldigt spännande att följa den utvecklingen.

Harmony V 141109Harmony V 141109Harnony V 141109Harmony V 141109

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *