Corint och Helen Nilsson hoppträning 140211

Tävlingar i all ära men den mesta tiden med hästarna består ju faktiskt av vardag med träning, träning och åter träning så det kanske är dags med lite sådana inlägg också. I tisdags var det som vanligt hoppträning för Mikael Greveback i Mahults ridhus. Det stod gymnastikhoppning på schemat och det var ett riktigt tufft pass. Corint blir allt mer vältränad och tycker ju att det här med hoppning är himla kul. Hon hoppar oftast på ren glädje och lite väl mycket på fart (framåt) i sprången då hon fortfarande tycker att det är relativt enkelt på de höjder vi tränar på. Hon har en tendens att dra till höger i sina språng så denna gången passade Micke på att fila lite på det och lade till en hjälpbom i ena serien som syns i filmen. Det fungerar väldigt bra på Corint så det ska vi tänka på om vi själva hoppar just serier för att stärka henne och få henne att hoppa rakt. Ett riktigt bra träningspass blev det i alla fall för både häst och ryttare!

Film: Corint och Helen Nilsson hoppträning 140211

 

 

Bild från Corints andra start i 1 m som unghäst

Corint ABG och Helen Nilsson     .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *