Dressyrträning med Ma Donna BDL för Pernilla Ljungek 140330

Årets första träning utomhus och vi höll till på utebanan i Skedala. Det börjar verkligen vara en hel del roliga saker att träna på nu. Vi ska fortsätta att tävla på MSVC nivå ett tag men Pernilla tyckte att vi skulle börja träna på delar ur MSVB, och då ur MSVB4. Hon lade sedan upp passet på ett sådant sätt att vi när vi var klara faktiskt hade ridit igenom hela programmet utan större katastrofer. Ma Donna har alltid trivts bra på den banan men den är väldigt tung och då hon kändes väldigt fin redan från början så vi körde igång med bytesträningen direkt medan hon var alert. Niclas var med och filmade och det är väldigt länge sedan jag såg Ma Donna på film. Hon har verkligen utvecklats och det är jättekul!

Här kommer lite filmsekvenser!

Här är allra första gången någonsin som vi ger oss på galopplinjerna i MSVB4. Jag mesar lite i ökningarna för innan hade vi övat just byten från ökad när man kommer ut till spåret och nu skulle det ju vara förvänd istället. Vi har förresten aldrig innan bytt från förvänd på spåret:

Filmlänk: https://www.youtube.com/watch?v=ESdRYcve__Y

Följande länk visar korrigeringen av sista bytet ur linjen och avslutningen av programmet, som blev lite hastigt påannonserad…: http://youtu.be/Cre1Zjza4vo

Ma Donna BDL och Anne Saari  140330

Vi provade även på travdelarna i programmet som består av öppna längs långsidan, halv volt och sedan sluta mot C.

Filmlänk: https://www.youtube.com/watch?v=kBzbQIeQScA

Ma Donna BDL och Anne Saari   140330   foto Niclas Leonhard

I höger varv har jag haft svårt att gå med Donna i slutan så det är lite intressant att se hur hon ändrar sig då jag justerar min handställning efter instruktioner från Pernilla i denna länk:  https://www.youtube.com/watch?v=BkAdxFlZ8ag&feature=youtu.be

 

Vi gjorde även diagonala galoppslutor till X med efterföljande byte rakt fram mot C. Detta var i slutet av passet och här började Donna bli riktigt trött så det blev en del missförstånd men hon jobbade ändå på otroligt bra:

Filmlänk: https://www.youtube.com/watch?v=HDLs8u4YV-M

Ma Donna BDL och Anne Saari  140330Ma Donna BDL och Anne Saari  140330   foto Niclas Leonhard

 

Pernilla bygger upp träningen på ett väldigt roligt och tufft sätt. Hon pushar oss alltid till att prova nya saker och oftast går det riktigt bra. Det känns häftigt att vi faktiskt gjorde våra allra första galoppombyten i januari i år så det här programmet är verkligen inte enkelt och det blir ju en del missar. Men, det känns faktiskt inte alls omöjligt att vi skall kunna göra en start i MSVB i slutet av sommaren så nu tränar vi på!

 .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *