Avel

Obelix 2 dagar gammal

Vi har idag 3 vuxna avelsston på gården. Vi lägger mycket stor vikt vid att hästarna skall vara välhanterade och sunda individer och väljer hingstar med bra psyke till våra ston. Vi har en dressyrinriktad avel men är inte främmande för att använda en hopphingst för att förbättra galopp och kvickhet hos avkommorna. Våra hästar skall kunna ridas och hanteras av vanliga människor och vår målsättning är att även dressyrhästarna skall vara allround och kunna hoppa minst 1.10 banor. Unghästarna får en omväxlande och positiv träning med mycket ridning i skog och mark varierat med hoppning och dressyrträning på banan.

Fler bilder på hästarna finns under länkarna för resp häst längst ner på sidan. 

 

Avelsflocken

Oxygen ABGOxygen ABG och Katarina Andersson    foto: Anne Saari

2003 e Warsteiner – Briar – Orust

Dressyrinriktat avelssto med mycket hoppkapacitet. Betäcktes som 3 åring med dressyrhingsten Loredes och fick hingsten Obelix 2007 (se Till Salu). Obelix motsvarar alla förväntningar man kan ha på en avkomma och vi har stora förhoppningar på kommande avkommor. Oxygen är ett vackert, stort, maffigt sto och till henne gäller lätta hingstar, gärna med mycket fullblod. Hon är mycket lyhörd och ridbar och har en härlig egen balans. Oxygen ska under 2011 fortsätta tävla och är betäckt med hingsten Sir Donnerhall II.

http://blup.se/sv-SE/horses/164922-oxygen-abg-swb

 

Corint ABGCorint ABG och Helen Nilsson. Plönninge 100314 foto: nsphoto.se

2003 e Cortus – Indus – Diamant

Corint är ett litet avelssto med extremt mycket power och spänst som har lätt för samling. Hon har ett mycket vackert huvud och är en otroligt trevlig och arbetsvillig individ. Hon ger ofta mer än man ber om och är väldigt social och kelig. Hon är mycket allround och är tränad i både hoppning och dressyr. Corint betäcktes 2010 med hingsten Heartbeat men blev tyvärr inte dräktig. Hon kommer under 2011 både att tävla och är betäckt med hingsten Corlensky G.  

http://blup.se/sv-SE/horses/154434-corint-abg-swb

 

Ma Donna BDLMa Donna och Helen Nilsson 110213 foto Niclas Leonhard

2006  e Don Romantic – Indus – Diamant

Ma Donna är ett feminint sto som är mycket ädel och lätt i typen. Hon genomförde sitt treårstest på Plönninge 2009. Ma Donna betäcktes efter det med hingsten Warsteiner och fick sitt första föl, Winona BDL, 2010. Donna har mycket fina gångarter och är väldigt ambitiös vid arbete. Hon ska under 2011 utbildas vidare och visas av Mattias Jansson på 4-års kvalitétsbedömning till hösten. 

http://blup.se/sv-SE/horses/210505-ma-donna-bdl-swb

 

Winona BDLWinona BDL                   foto: Niclas Leonhard

2010   e Warsteiner – Don Romantic – Indus – Diamant

Winona är Ma Donna BDL:s första avkomma. En tuff och ganska vass tjej med mycket egen vilja. Hon är välbalanserad och visar upp väldigt jämna fina gångarter. Hon har en härlig utstrålning och är en riktig linslus och har därför tilldelats smeknamnet ”Zoolander”. 

http://blup.se/sv-SE/horses/230171-winona-bdl-swb

 

Harmony VHarmony V 4 mån       foto Niclas Leonhard

2010   e  Hamilton – Voltaire – Ralmé Z – Maraton

En mycket känslig och lyhörd dam med mycket långa ben, vacker teckning och en fantastisk typ som vi hoppas ska komplettera våra övriga ston. Harmony har mycket hopp i stammen med samtliga hingstar i 3 första leden med över 130 i BLUP index. Pappa Hamilton är också känd för sitt mycket trevliga psyke.

 http://blup.se/sv-SE/horses/230197-harmony-v-swb

 

ModestyModesty   foto Niclas Leonhard

2010    e Quintender – Maraton – Ganesco – Utrillo

En tjej som fått en lite tuff start i livet då mamma Lady Marion tyvärr dog då Modesty bara var 4 månader gammal. Hon är mycket lätt i typen med fantastisk trav och mycket utstrålning. Denna tjej är ett explosivt energiknippe med en räv bakom varje öra. Och, vackrare ögon finns inte!

http://blup.se/sv-SE/horses/227744-modesty-swb.